Fördelar med regelbunden kontorsstädning

Du har säkert hört talas om vikten av ett gott första intryck och att stiga in på ett rent och välorganiserat kontor ger ett professionellt intryck och skapar förtroende oavsett om det gäller en ny medarbetare eller en ny kund. Med en pålitlig partner för kontorsstädning kan du se till att alltid ge ett gott intryck!

Men låt oss lägga fokus på de personer som spenderar över 70% av sin vakna tid på kontoret, dina medarbetare, och varför det är så viktigt att du erbjuder dem en ren arbetsplats!

Kontorsstädning och engagerade medarbetare

Visste du att ett rent kontor kan ha en stor påverkan på dina medarbetares hälsa och effektivitet? Det kan dessutom höja engagemanget och öka medarbetarnas lojalitet. Som arbetsgivare är det din uppgift att se till att dina medarbetare trivs på sin arbetsplats och får de bästa förutsättningarna för att kunna utföra sitt arbete.

Med ett rent och välorganiserat kontor reducerar man de undermedvetna stressfaktorer som en rörig arbetsplats kan medföra samtidigt som man höjer förutsättningarna för att komma in i ett ’flow’ och arbeta effektivt. Detta beror till stor del på att man minskar antalet mentala distraktioner samt att man har möjlighet till ordentlig återhämtning i pauserna när gemensamma utrymmen såsom fikarum, lunchrum och toaletter är rena och i ordning.

Med regelbunden kontorsstädning kan du dessutom förbättra luftkvaliteten och förhindra spridning av bakterier och mikrober vilket i sin tur minskar sjukdomsspridning och allergisymptom.

En annan viktig aspekt är trivseln på kontoret. Genom att säkerställa att bland annat soptunnor töms, att borden torkas av och att rörliga möbler ställs tillbaka på sin plats ökar du trivseln och därigenom medarbetarnas arbetsglädje.

Ett omhändertaget kontor med regelbunden kontorsstädning visar dina medarbetare att du värdesätter dem och deras arbetsmiljö vilket i sin tur leder till mer lojala medarbetare.

Hur ofta behöver ert kontor städas?

Hur ofta ditt kontor behöver städas beror på hur stort det är, hur många medarbetare som nyttjar kontoret och hur hög renlighetsstandard du vill hålla. Vi rekommenderar att din kontorsstädning är kontinuerlig och med relativt korta intervall.

Ring oss gärna så ger vi vår rekommendation utifrån dina behov och förutsättningar!